Kartat

Kohteesta SRP Wiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vanhat kartat
Retri.jpg

Retricity

Pines.jpg

Pines City

Pohjan.jpg

Pohjankangas

Nykyinen kartta
Koivu.jpg

Koivujoki

Tällä sivulla näet palvelimen nykyisen ja vanhat kartat.

Kartat Järjestyksessä
Retricity Pines City Retricity Pohjankangas Retricity Koivujoki
2017 2018 2018 2018 2019 2020


Koivujoki[muokkaa]

Koivujoki on Garry's Modin Hammer-editor työkalulla tehty kartta (map). Koivujoki on raskaasti muokattu ikivanhan Retricity-kartan pohjalta luotu kustomoitu kartta. Palvelimen yksi perustajista Mipastu on itse luonut Koivujoki-kartan ja sen kehitys kesti vähän päälle puoli vuotta. Koivujoki käyttää CS:S (Counter Strike: Source) tekstuureita, aivan kuten Retricitykin, mutta hieman vähemmän. Kartta on vielä ensimmäisessä julkisessa versiossa, joten siellä esiintyy vielä muutama tahaton bugi, jotka tulevat korjaantumaan ajan myötä uusien versioiden tullessa saataville.

Koivujoki on Mipastun ensimmäinen kartta, jonka hän on itse tehnyt ja muokannut Hammerissa. Hän sanoo, että tämä kartta on monen tuskaisen yön lopputulos ja, että kartta ei ole vielä täydellinen.

"V*#$u kun tuo kone surisee tossa vieressä compiloimassa tota karttaa. Aikamoinen työmaa" -Mipastu

Koivujoki on palvelimen uusin ja käytössä oleva kartta. Yhteisö on suurimmaksi osaksi antanut myönteistä palautetta kartasta palvelimen Discordissa ja Steam Workshopin kommenteissa.

Pohjankangas[muokkaa]

Pohjankangas on ensimmäinen suomalaiseksi muokattu kartta, joka on ollut käytössä palvelimella. Kartta on suosittu hyvien ja autoja suosivien teidensä ansiosta. Kartta on kohtalaisen suuri, sillä se on muokattu rp_rockford kartan pohjalta suomalaiseksi. Palvelimen yksi perustajista Mipastu ja hänen kaveripiirinsä on luonut kartan yhdessä mapperin kanssa.

Pohjankankaasta on ollut myös "draamaa" SuomiRPn ja muiden siihen aikaan kilpailevien suomalaisten roolipeliservereiden välillä vuonna 2019. Yhden palvelimen (KristalliRP) omistajat ja koodarit syyttivät SuomiRP:tä ja Mipastua kartan luvattomasta muokkaamisesta. Tästä tottakai syntyi kohu SuomiRP:n yhteisöön ja tilanne on rauhoittunut aikoja sitten. Tilanteessa oli tottakai ollut lupa tehdä tätä karttaa, sillä kartan omistajalla on vapaassa jaossa tämä kyseinen VMF-tiedosto, ja hän toteaa, että sitä saa muokata vapaasti, kunhan hänelle antaa crediitit.

"Pohjankangas takas! Mä tykkäsin niistä teistä niin paljon" -Anonyymi

Noin puolet SuomiRP:n yhteisöstä on sitä mieltä, että Pohjankangas pitäisi asettaa takaisin palvelimen kartaksi. Toinen puolisko on taas sitä mieltä, että Retricity saa pysyä. Palvelimen kartta vaihdettiin Retricityyn Pohjankankaasta. Tästäkin asiasta on ollut riitaa ja äänestyksiä, mutta tilanne on päättynyt kompromissiin Koivujoen tullessa serverille.

Retricity[muokkaa]

Retricity on SuomiRP palvelimen eniten käytetty ja kaiken lisäksi vielä ensimmäinen mappi. Retricity on ollut suurimman osan ajastaan yhteisön suosikki. Retricity on julkaistu Workshoppiin vuonna 2016, joten se on vielä vanhin mappi mitä on SuomiRPllä käytetty. Tottakai tämä kartan ikä tuo mukanaan ongelmia. Tahattomia bugeja löytyi ympäri karttaa, puita leijui ilmassa, lampi oli aivan hirveä yhteisön mielestä, valaitus oli huonoa ja epätasaista ja osan talojen ovet eivät toimineet kunnolla. Karttaa ei oltu kaiken lisäksi optimisoitu kunnolla, joten huonoimmilla tietokoneilla kärsi FPS huomattavasti. Tämä on myös yksi niistä monista syistä siihen miksi Koivujoen kehitys kesti niin kauan.

"Retricity takas! Se on niin legendaarinen ja Super Pentti pelas siellä paljon!" -Jonne

Näistä kaikista huonoista puolista Retricity tulee pysymään pelaajien mielessä vielä pitkään.

Pines City[muokkaa]

SuomiRP:n saadessa suosiota sekä vakaan pelaajakannan, alkoivat ylläpidon jäsenet etsimään suurempaa karttaa palvelimelle. Pines city valikoitiin vanhan ylläpitotiimin toimesta uudeksi kartaksi. Pines citystä on tehty myös hieman muokattu suomalainen versio jonka teki mapperi nimeltä snorlax, tätä karttaa ei kuitenkaan koskaan käytetty itse palvelimella koska ylläpito katsoi että muokattu versio mapista oli bugisempi ja huonommin optimisoitu kuin normaali virallinen versio.

Pines cityn aikana SuomiRP koki myös joukkokadon pelaajien sekä ylläpidon toimesta, mipastu palvelimen perustaja oli kiireinen armeijassa eikä pystynyt keskittymään hirveästi palvelimen kehittämiseen joka näkyi pelaajien motivaatiossa, tämä oli suomirp:n ainut talvi kun pelaajamäärät olivat alle 10 tasaisesti. Kesällä pelaajamäärät taas nousivat normaaliin tasoon.